Телефон за поръчки и информация: 0889255247

Сайтът е в процес на обновяване.

Омекотители

Омекотителите са създадени в началото на XX в. от емулсирана вода и масла в опит да се намали онова сухо и дразнещо усещане, което предизвиквали тогавашните перилни препарати, базирани на обикновения сапун.

Преди синтетичните омекотители домакините са се опитвали да направят прането по-меко, използвайки обикновен домашен... оцет.

Формулата на първия омекотител се е състояла от 7 части вода, 3 части сапун и по една част маслинено масло, царевично масло и животински мазнини. Съвременните омекотители придават мекота, притежават антистатични добавки, които предпазват дрехите от наелектризиране, предпазват и освежават текстилните влакна и улесняват гладенето.

С все по-развиващите се технологии и все по-големите нужди на клиентите, производителите започват да включват в състава на омекотителите си и истински парфюм. Материите, изпрани с омекотител, често неутрализират неприятната миризма около себе си. Ароматът на прането е фактор, който оказва влияние върху цялостния психо-физически баланс на организма, също както парфюмът, който използваме. 50% от запитаните жени признават, че ароматът на омекотителя, който ползват, се отразява на настроението им. Миризмата на продукта за пране е толкова важна за потребителите, колкото цената, опаковката и доверието в марката. Проучванията показват, че около 30% от клиентите първо искат да помиришат омекотителите на рафта в магазина, преди да направят своя избор.

Когато добавяте омекотител при последното изплакване, всъщност дрехите ви поемат по-малко вода. Така те дори изсъхват по-бързо. И ако сложите дрехи, изпрани с правилната доза омекотител, в сушилнята, те ще са сухи дори десет минути по-рано, което от своя страна, спестява разходи за енергия.

Омекотителят заглажда нишките, прави ги лъскави и ги предпазва от усукване, разнищване и от появата на "топченца" по дрехите. По този начин удължава поне двойно живота на тъканите.

Омекотителят помага за отнемане на статичното електричество от повърхността на дрехите, особено на вълнените и синтетичните. Ако имате кожен проблем или алергия използвайте "био", "бебешки" или "сензитив" омекотител за дрехи и включете опцията "повече вода" на вашата перална машина, за да сте сигурни, че контактът с кожата ще е поносим.

Когато срещнете на етикета описанието, че омекотителят е концентрат и 1лит. = 4 лит., това не означава, че трябва да го разреждате. Съвременните омекотители са редки и течни почти като вода с цел да полепват минимално по тръбите на пералнята по пътя от чекмеджето към барабана. Именно тези налепи са част от проблема - неприятен мирис от пералнята или изпраните дрехи.

За да има ефект, омекотителят винаги се поставя в специалното чекмедже/дозатор за омекотител, за да бъде в контакт с дрехите едва след праха за пране, при последния цикъл на изплакване. Почиствайте редовно дозатора, тъй като омекотителите лесно го запушват и остават лепкави налепи по него.

Омекотителите не са подходящи за употреба при пране на:спортна или ски екипировка, микрофибърни материи, пух или хавлии, от които искате да са силно попиващи,дрехи и тъкани, за които е важно да са огнеустойчиви.

Омекотителите за пералня се срещат в две форми - течна или на кристали/минерали/перли. Течните са базирани на масла, които помагат на дрехите да бъдат меки на пипане и естествено приятно ухаещи. Ако изберете натурален течен омекотител, маслата ще бъдат на растителна основа, докато в другия случай те ще са синтетични.

Освен в пералнята, има още два начина да използвате омекотител и това е омекотител за сушилня: кърпи и топки и различни видове спрей: за омекотяване след простиране на прането и за улесняване на гладенето.

В Космос Онлайн ви предлагаме богат асортимент от омекотители:

 • - Sano maxima – bio; Sano maxima – cool; Sano maxima златен изгрев; Sano maxima черен кристал; Sano maxima musk; Sano спрей омекотител и ароматизатор; Sano maxima – baby aloe; Sano maxima sensitive; sano maxima ultra
 • - Lenor instoppable bliss парфюмни перли; Lenor instoppable lavish парфюмни перли; Омекотител Ленор с различни аромати пълната гама
 • - Cocolino sensitive; Коколино омекотител с пасифлора и бергамот; Cocolino sensazione seta; Cocolino delicato e soffise; Cocolino aria di primavera; Cocolino водна лилия и грейпфрут и др.
 • - Semana blue whisper; Semana innocence – за хора с чувствителна кожа; Семана омекотител с различни аромати
 • - Malizia muschio bianko; Malizia nuvola rosa; Malizia soffio blu; Malizia lavanda & mirra;
 • - Laguna омекотител 4 в 1: Elegant; Sensitive; Harmony; Luxury touch; Luxury; Silky comfort и др.
 • - Silan aromatherapy vanilla
 • - Tesori di oriente омекотител с различни аромати – омекотява и парфюмира дрехите
 • - Медикс Алвина омекотител с различни аромати
 • - Тео бебе омекотител за бебешки дрешки с лавандула
 • - Felce azzurra италиански омекотители с различни аромати
 • - DR. Beckmann – парфюмен препарат за пране с различни аромати; DR. Beckmann trocket ball – топка за сушилня за омекотяване на дрехите и парфюм за дрехи; DR. Beckmann easy iron спрей за лесно гладене; DR Beckmann spray starch спрей за колосване.

За да изберете правилния омекотяващ продукт трябва да знаете какви точно са характеристиките на дадения омекотител и какви резултати искате да постигнете. Има омекотители, които само омекотяват и ароматизират, други имат и антистатични добавки; добавки за улесняване на гладенето; за премахване на неприятни миризми , за чувствителна кожа и т.н.

Copyright © www.kosmosonline.bg. Всички права са запазени.